Assessment
SUPPORT Personeelsdiensten levert onafhankelijke informatie over assessments en tests voor zowel particulieren (kandidaten) die een assessment mogen ondergaan, als aan organisatiesen en bedrijven. Het assessment kunt u o.a. inzetten om te onderzoeken welke kandidaat het meest geschikt is voor de functie.

Het assessment voldoet aan specifieke kwaliteitseisen, waardoor de kandidaten in staat zijn om maximaal te presteren op een assessment. 
De kandidaat krijgt digitaal de testen aangeleverd, waarin ook een aantal aandachtspunten benoemd worden voordat de test gemaakt kan worden. De assessoren zijn volledig opgeleid, gecertificeerd en zeer ervaren.

 In Nederland ondergaan per jaar enige honderdduizenden mensen een assessment. De term assessment klinkt vriendelijker en flexibeler dan ‘’een psychologisch onderzoek’’. 
Maar in feite is een assessment dus een psychologisch onderzoek waarbij allerlei psychologische hulpmiddelen en instrumenten worden ingezet om er achter te komen of u geschikt bent voor een bepaalde baan. 
Bij een assessment gaat het om aspecten van uw persoonlijkheid, uw intelligentie, ook wel cognitieve capaciteiten genoemd, eventueel aangevuld met specifieke (werk) ervaring en motivatie.
Kenmerkend voor een assessment is dat de nadruk ligt op het beoordelen van uw totale gedrag. 
Met assessment wordt dan ook bedoeld: het in kaart brengen van uw functierelevante gedrag, kennis, vaardigheden en capaciteiten.

De Competentie Matcher kent een competentielijst die het gehele werkgebied bestrijkt.
Er worden verschillende competenties, ingedeeld in de volgende categorieën:

  • Intellectuele kwaliteiten
  • Persoonlijke kwaliteiten
  • Inter-persoonlijke kwaliteiten
  • Management kwaliteiten

Tests
Iedere test van de Competentie Matcher bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een gedetailleerde instructiepagina die beschrijft hoe de test of vragenlijst opgebouwd is en hoe de vragen beantwoord moeten worden. De instructiepagina geeft ook informatie over de duur van de test. Er worden een aantal voorbeeldopgaven gegeven waarmee de kandidaat kan oefenen.
Het tweede deel is het maken van de test zelf. 

Resultaten
De resultaten worden weergegeven op een 9-puntsschaal.

grafiek

Voorbereiding

Als u een assessment mag ondergaan dan kunt u twee dingen doen:

  1. U kunt zich afvragen of u met een betrouwbaar bureau te maken heeft dat met verantwoorde methoden en gekwalificeerde personen werkt. Als u twijfelt over de status van het bureau, vraag dan of het bureau aangesloten is bij een vak/beroepsvereniging, zoals NOBCO of NOLOC. Dat is geen garantie, maar wel een indicatie van het willen leveren van kwaliteit. Een betrouwbaar bureau zal werken volgens de kwaliteitseisen.
  2. Bereid u voor met een goed oefenboek. Vooral bepaalde intelligentietestopgaven kunnen flink tegenvallen. Enige oefening kan er voor zorgen dat u een maximale prestatie levert en dat u met meer zelfvertrouwen en meer ontspannen het assessment ingaat. 

Als u een assessment voor één van onze opdrachtgevers mag maken en u wilt informatie over hoe u zich moet voorbereiden, zend ons een e-mail en wij kunnen een afspraak maken om u een boek te lenen waarmee u zich kunt voorbereiden.

© Copyright Support Personeeldiensten | Site by Pixel WebDesign

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Support Personeelsdiensten gebruik van cookies.
Meer informatie Ok